KRYSSNINGAR

Förutom linjetrafiken arrangerar Dalsbruks Sjötrafik också skräddarsydda kryssningar i Dalsbruks omnejd.

I juli 2023 kör vi två olika guidade skärgårdskryssningar med start från Dalsbruk.

alva_MG_8471

PROGRAM FÖR SOMMAREN 2023

 

Lilla skärgårdsrutten (1,5 h)
På onsdagar i juli/augusti: 5.7 / 12.7 / 19.7 / 26.7 / 2.8

Under resans gång ser vi nuvarande och tidigare bebyggelser på de närmaste öarna. En härlig skärgårdsmiljö med sina historier, historik och anekdoter. Denna del av skärgården var vid 1900-talet ett fungerande skärgårdssamhälle med fiskare, handelsmän, arbetare på bruket och det fanns även en gruva som levererade gatsten till olika städer i Finland och Europa.

Allt detta får vi oss berättats av vår lokalguide under det att vi kryssar fram i maklig takt. Guidningen sker vid behov på båda inhemska språken.

Båten m/s Alva startar kl. 13:00 från Dalsbruks hamn, invid gästhamnen och är tillbaka kl. 14:30

Pris: 27 € / person , barn 3-12 år till halva pris

 

Skärgårsrutten (5,5 h) inklusive lunch

På fredag i juli: 28.7
På lördagar i juli/augusti: 15.7. / 5.8  

Vi sträcker oss längre ut i Finlands vackra skärgård, ut på Gullkronan. Vi upplever bl.a. ryska garnisoner, krögarhålet med krog från vikingatiden och Jungfrusund med jättegrytan. Vi får lyssna på berättelser om svenska och ryska tiden, Högsåras och Hamnholmens historia, Sandskärs betydelse och Sandöns fenomen. Lunch (fisksoppa) äter vi på Söderlångviks gård för att sedan i lugn takt återvända med fina skärgårdsvyer till avgångshamnen Dalsbruk. 

Vi får oss en blandning av fakta och historier från vikingatiden till nutid under denna färd. Guidningen sker vid behov på båda inhemska språken.

Båten m/s Alva avgår från hamnen i Dalsbruk, invid gästhamnen, kl. 9:00 (lör kl. 10:00) och är tillbaka kl. 14:30 (lör kl. 15:30)

Pris: 75 € / person, barn 3-12 år till halva pris

 

Anmälning till kryssningar per telefon eller via e-post. Möjliga avbokningar dagen före kryssning.

 

OBS. Kryssningarna genomföres endast med ett deltagarantal på minst 10 pers. Om en kryssning annulleras anmäler vi till deltagarna dagen före kryssningen.

Niklas Löfberg
t.044-2573 941
niklas@meriliikenne.fi

reitit
yhteys
taalintehdas_1